طرز تهیه کیک پرتقالی:
آب پرتقال صد گرم
آرد گندم ۲۵۰ گرم
وانیل یک چهارم قاشق چای خوری
پوست پرتقال رنده شده یک قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر یک قاشق مربا خوری
تخم مرغ چهار عدد
روغن مایع صد گرم
پودر شکر صد و پنجاه گرم
طرز تهیه کیک پرتقالی:
چهار عدد تخم مرغ را با یک چهارم قاشق چای خوری وانیل و هفت قاشق غذاخوری پودر شکر (۱۵۰ گرم) مخلوط کرده، با همزن برقی حدود ۵ دقیقه می زنیم تا غلیظ شده، حجم آن دو برابر شود. روغن را اضافه کرده، هم می زنیم سپس آرد گندم (۲۵۰ گرم) و یک قاشق مرباخوری بیکینگ پودر را با هم مخلوط کرده، نصف آن را با یک الک به تخم مرغ های زده شده اضافه می کنیم و هم می زنیم. بعد آب پرتقال و پوست پرتقال رنده شده را اضافه کرده هم می زنیم و بعد بقیه آرد را اضافه کرده، هم می زنیم تا مایه کیک آماده شود.فر را از نیم ساعت قبل با شعله متوسط (۱۶۰ الی ۱۷۰ درجه سانتی گراد) روشن می کنیم. ته دو قالب تفلون به شکل مستطیل به طول ۲۶ سانتیمتر را کمی چرب کرده، مایه کیک را در آن ها می ریزیم. مایه کیک باید نصف قالب را بگیرد تا جا برای پف کردن داشته باشد. قالب را در طبقه وسط فر برای مدت ۳۰ دقیقه قرار می دهیم (تا زمانی که کیک پف کرده، روی آن کمی طلایی شود). سپس ۵ دقیقه شعله فر را کم (۱۲۰ الی ۱۳۰ درجه سانتی گراد) می کنیم و بعد کیک را از فر درآورده تا سرد شود. کیک را از قالب جدا کرده تا آماده پذیرایی شود.
کیک پرتقالی بدون فر
مواد لازم :
آرد: ۲ لیوان (منظورم از لیوان در تمام پستها همون لیوانای دسته داره که همه جا هست)
شکر: ۱ لیوان
آب پرتقال یا شیر : ۱ لیوان
وانیل : یک هشتم قاشق چایخوری
بکینگ پودر: ۲ قاشق مربا خوری
تخم مرغ : ۲ عدد
روغن مایع برای سرخ کردن : مقداری که کف ظرفتون رو بگیره
طرزتهیه:
اول ۲ تا تخم مرغ رو با شکر خوب هم بزنید (با هم زن دستی کافیه).بعد آب پرتقال و وانیل رو اضافه کنیدو هم بزنید و بعد مخلوط آرد و بکینگ پودر رو از الک رد کنید یا با تکان دادن بریزید که هوا وارد شه و آرد یکجا و کوپه ای نریزه که پسته پسته شه.حالا روغن رو در حدی داغ کنید که قابلمه داغ شه نه اینکه روغن جلزولز کنه.خمیر رو بریزید و در قابلمه رو کیپ کنید.بهتره که دم کنی بذارید که حسابی داغ بمونه و بخار بیرون نیاد.درش رو هم باز نکنید.زیرشو کم کنید در حدی که برنجو دم میذارید.و بعد از حدود نیم ساعت درو نیمه باز کنید و با چنگال تست کنید و اگه روی کیک خودشو کامل گرفته بود یک سینی یادرقابلمه رو چرب کنید و بذارید روش و برگردونید تا طرف دیگش سرخ شه .موقع برگردوندن اگه دیدید کف قابلمه خیلی خشکه یه کوچولو روغن بریزید تا طرف دیگه کیکم خوشرنگ شه.این طرفش خیلی زود سرخ میشه سرش واستید نسوزه حدود ۴ – ۵ دقیقه طول میکشه.
مواد لازم :
خامه زده شده برای تزئین ۳ پیمانه
رنده پوست پرتقال ۱ قاشق چایخوری
آب پرتقال ۱ پیمانه
بیکینگ پودر ۱ قاشق سوپخوری
آرد ۳ پیمانه
کره ۱ پیمانه
وانیل شکری ۱/۴ قاشق چایخوری
تخم مرغ ۶ عدد
پودر قند ۲/۱ ۱ پیمانه
طرز تهیه :
فر را روی ۳۵۰ درجه فارنهایت روشن نمائید . تا گرم شود سفیده و زردة تخم مرغ ها رااز هم جداکنید . زرده ها رابا نیم از پودر قند و وانیل شکری مخلوط نموده و با همزن برقی خوب بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود. کره را روی حرارت آب کرده , با بقیه پودر قند زده , به مواد بالا اضافه کرده و باهم مخلوط نمائید .
سپس آرد و بیکینگ پودر و آب پرتقال و رنده پوست پرتقال را اضافه نموده و در آخر سفیده های تخم مرغ را با همزن برقی بزنید تا شکل همزن روی آن محو نشود و کاملاً فرم بگیرد . بعد به مایه فوق الذکر افزوده و آرام هم بزنید تا مخلوط شود .
کف قالب گرد به قطر ۲۵ سانتی متر را چرب نموده و کمی آرد پاشیده مایه را در قالب ریخته و به مدت یک ساعت در طبقه وسط فر قرار دهید . در صورت تمایل روی کیک را می توانید با خامة زده شده تزئین نمائید .
کیک پرتقالی با سس پرتقال
مواد لازم:
تخم مرغ……………..۴ عدد
شکر…………………یک و نیم لیوان
روغن مایع…………..نصف لیوان
آرد …………………دو لیوان
بکینگ پودر………….دو قاشق چایخوری
آب پرتقال تازه………نصف لیوان
رنده پوست پرتقال…..دو قاشق غذاخوری
وانیل…………………کمی
نمک………………….یک پنس
طرز تهیه:
میدونم که همتون میدونید اما بازم میگم که برای درست کردن کیک چند تا کار رو باید اول انجام بدید: اولی اش اینکه تمامی مواد به دمای محیط رسیده باشند. دوم اینکه فر رو حنما گرم کنید. سوم اینکه تمام مواد رو اندازه کرفته و دم دستتون بزارید.
خوب برای شروع من تخم مرغها رو از یکساعت قبل گذاشتم بیرون. یه پرتقال درشت رو خوب شستم. اول پوشتش رو رنده کردم. فقط حواستون باشه که قسمت سفید رنده نشه که کیک رو تلخ میکنه. بعد آبش رو گرفتم.
تخم مرغها و شکر و وانیل رو با همزن حسابی میزنیم تا حجیم و کرم رنگ بشه. بعد روغن رو اضافه میکنیم و باز میزنیم. بعد هم آرد و بکینگ پودر و نمک رو که سه بار الک کردیم بهش اافه میکنیم و با قاشق و به صورت دورانی هم میزنیم و در آخر هم آب پرتقال رو و در حد مخلوط شدن هم میزنیم. مواد رو داخل قالب که از قبل چرب کردیم میریزیم و میزاریم داخل فر ۱۸۰ درجه ای. به مدت ۴۰ دقیقه. البته این زمان بستگی به فرتون داره
وقتی کیک رو خارج کردیم چنج دقیقه صبر میکنیم بعد از قالب خارج میکنیم و میزاریم تا کاملا سرد بشه.
سس پرتقال:
برای درست کردن سس من باز هم از آب پرتقال طبیعی استفاده کردم که باعث شد یه ته مزه ترشی داشته باشه. به نظر من این طعم با کیک که شیرین هست تناسب خوبی ایجاد کرد. شما اگر دوست ندارید از ابمیوه پرتقالی استفاده کنید.
یک لیوان آب پرتقال رو با یک قاشق نشاسته ذرت و دو قاشق شکر روی حرارت میزاریم و مدام هم میزنیم تا به جوش بیاد و غلیظ بشه. نصف بسته ژله پرتقالی رو هم بهش اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم. تو این مرحله میتونیم خامه هم اضافه کنیم که من اینکار رو نکردم. اگر حامه بریزید رنک سس پرتقالی تون کمرنگ میشه.
زمان بدید تا سس حسابی سرد و نیم بند بشه و بعد روی کیک سرد بریزید.
مطمینم از طعم این کیک لذت میبرید. ایام به کامتون
تزیین کیک پرتقالی
منبع : http://mehrmihan.ir/orange-cake-recipes/
مطالب جالب دیگر
- ۹۵/۱۱/۱۹