قیمه نثار “رزا منتظمی”
رزا منتظمی
رزا منتظمی نویسنده کتاب مشهور «هنر آشپزی» است. این کتاب برای نخستین بار در سال ۱۳۴۷ با ۶۰۰ دستور غذایی منتشر شد.
او خود نقل کردهاست که از سال ۱۳۳۷ در تهران کلاس آشپزی و شیرینیپزی داشتهاست و هزاران نفر در کلاسهای او شرکت میکردند. این کتاب در زمان حیات نویسنده آن بیش از پنجاه بار تجدید چاپ شد. چاپ چهل و یکم «هنر آشپزی» در دو جلد منتشر شده و بیش از ۱۷۰۰ غذای ایرانی و فرنگی را شامل میشود. کتاب رزا منتظمی در چند دهه اخیر در منزل بیشتر ایرانی ها نگهداریشود و به از هدایای معمول به زوج های جوان میباشد. این کتاب در سالهای جنگ هشت ساله ایران و عراق و دوران کمبود کاغذ و مشکلات چاپ در ایران، برای جلوگیری از فروش با بصورت بازار سیاه با “دفترچه بسیج اقتصادی” فروخته می شد. در هنگام خرید کتاب این دفترچه ها ممهور به مهری می شد تا نشان دهنده آن باشد که خریدار سهمیه “هنر آشپزی” را دریافت نمودهاست. فاطمه بحرینی در سن ۸۷ سالگی و در آبان ۱۳۸۸ در گذشت.
این غذا جزء غذاهای سنتی قزوین هست و معمولاً برای مراسم ها(مخصوصاً نذری های ماه محرم) استفاده میشه و فوق العاده خوشمزه است.
مواد لازم:
۱٫گوشت ریز شده ۱ پیمانه
۲٫زرشک ۲ قاشق سوپ خوری
۳٫شکر یک قاشق سوپ خوری
۴٫ پیاز سرخ شده یک قاشق سوپ خوری
۵٫رب گوجه فرنگی یک قاشق سوپ خوری
۶٫خلال پرتقال یک قاشق سوپ خوری
۷٫بادام یک قاشق سوپ خوری
۸٫پسته یک قاشق سوپ خوری
٩.کره به مقدار لازم
١٠.نمک به مقدار لازم
۱۱. هل و دارچین و زردچوبه به مقدار لازم
۱۲. زعفران به مقدار لازم
طرز تهیه:
۱٫ گوشت را با مقداری آب می پزیم بعد از تمام شدن آب آن را با روغن تفت می دهیم.
۲٫ زرشک و شکر و کره را باهم مخلوط کرده و روی حرارت می گذاریم تا کره کمی آب شود و خلال بادام و پسته را به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم.
۳٫ خلال پرتقال را ۲ تا ۳ بار در هر بار به مدت ۲ الی ۳ دقیقه میجوشانیم و به مدت ۱ ساعت داخل آب سرد میگذاریم تا تلخی آن گرفته شود.
۴٫ به گوشت تفت داده شده پیازسرخ شده و رب گوجه فرنگی و نمک و هل و دارچین و زردچوبه اضافه میکنیم و تفت می دهیم.یک پیمانه آب اضافه میکنیم و به مدت ۱ تا ۱.۵ ساعت می گذاریم تا بپزد.
۵.زعفران (زعفران را از قبل با مقداری گلاب خیس می کنیم) و خلال پرتقال و زرشک و خلال بادام و پسته که از قبل آماده کرده بودیم با هم مخلوط می کنیم و آن را به مقداری از برنج اضافه میکنیم.
۶. ابتدا برنج ساده را در دیس می ریزیم و بعد خورشت را روی آن می ریزیم و سپس مخلوط برنج زعفرانی را به آن اضافه می کنیم.
منبع:http://mehrmihan.ir/gheyme-nisar-rosa-montazami/
مطالب جالب دیگر
- ۹۵/۱۱/۲۰