حتما در طول زندگی، در قفسه سینه خود گاهی احساس درد داشته اید و اکثراً خودبخود یا با مراجعه به پزشک برطرف شده و علت مهمی نداشته است. جالب است بدانید همیشه مشکل قلبی باعث درد قفسه سینه نمی شود
از علل درد قفسه سینه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱- بیماری های گوارشی مثل زخم معدهو زخم اثنی عشر، بیماری کیسه صفراو ….
۲- بیماری های جدار قفسه سینه (اسکلتی – عضلانی)
۳- بیماری های قلبی مثل آنژین صدری و سکته قلبی
۴- وضعیت روحی روانی
دکتر فرجی مواردی را که به ریهها و پرده جنب (پرده نازک بین جدار قفسه سینه و پوشاننده ریهها) آسیب میرساند را از دلایل بروز ناراحتی در قفسه سینه ذکر کرده و عنوان میکند: یکی از این موارد عفونت و التهابات این اعضا است. به عنوان مثال عفونتهای دستگاه تنفسی به علت ویروسها، باکتریها یا سایر عوامل این درد را ایجاد میکند که غالبا این گونه دردها به صورت یکطرفه و موضعی، همراه با علائمی نظیر تنگی نفس، سرفه، تب و صداهای غیرعادی تنفسی است.
به گفته وی پارگی ناگهانی کیسههای هوایی و ایجاد هوا در قفسه سینه به صورت غیرطبیعی نیز موجب بروز دردهای ناگهانی در طرف درگیر قفسه سینه شده که تنگی نفس را نیز به دنبال دارد که ممکن است به علت ضربه به قفسه سینه، عفونتها، سرفه یا عطسه شدید ناگهانی و… ایجاد شود.
علت درد قفسه سینه سمت راست
مشکلا گوارشی زیر باعث بروز درد در ناحیه قفسهسینه می شوند:
– سوزش سردل یا ترش کردن غذا : حس سوزش پشت استخوان سینه هنگامی که اسید معده از معده به داخل مری می رود.
– اختلالات بلع غذا : اختلالات مری که منجر به بلع دردناک غذا می شود.
– مشکلات کیسه صفرا یا لوزالمعده (پانکراس) : مشکلات و اختلالات در این دو قسمت می تواند درد را به ناحیه قفسه سینه منتقل کند و باعث ناراحتی شود.
احساس سنگینی روی قفسه سینه
مشکلات مربوط به ریه ها یا شش ها که ممکن است منجر به درد قفسه سینه شود، شامل موارد زیر است :
– آمبولی ریه : وقتی جریان خون در رگ های شش ها مسدود شود (بیشتر به دلیل لخته خونی)، منجر به آمبولی ریه می شود.
– افتادگی شش ها : هنگامی رخ می دهد که هوا به فضای بین ریه و دنده ها نشت کند.
– فشارخون بالا در ریه ها : پرفشاری خون در رگ های ریه، منجر به بروز درد قفسه سینه می شود.
درد قفسه سینه ناشی از معده
یکی دیگر از علل بروز احساس ناراحتی در قفسه سینه، بیماریها و اختلالات گوارشی است. این اختلالات شامل بازگشت اسید معده به مری و ترش کردن، اختلالات عضلات حرکتی مری، زخمهای معده و اثنیعشر، بیماریهای کیسه صفرا و مجاری صفراوی همانند سنگ کیسه صفراست.
دکتر رضا فرجی با اشاره به این که برگشت اسید نوعا باعث درد سوزشی عمیق در ناحیه زیر جناغ سینه و قسمت بالای شکم میشود دو حالت درازکش یا هنگامی که معده خالی از غذاست را از علل شدت درد بیان کرده و ابراز میکند: این درد با مصرف بعضی از غذاها یا داروهایی نظیر آسپرین تشدید میشود.وی اختلالات عضلانی مری به صورت گرفتگی عضلات حرکتی آن ، آسیب به جدار مری به واسطه بلع مواد سوزاننده، تهوعهای شدید و مکرر یا عوامل فشارنده خارجی را موجب بروز دردهای پشت جناغ سینه دانسته که با فعالیتهای فیزیکی هیچ ارتباطی ندارد.
یکی از علل بروز درد قفسه سینه بیماری آنژین صدری است. آنژین عبارتست از درد یا ناراحتی در ناحیه قفسه سینه که علامت بیماری عروق شریانی قلب است.
این حالت زمانی پیش می آید که رگ های خونی منتهی به قلب یا مسدود و یا تنگ شده باشند. این باعث می شود که خون و اکسیژن کمتری به قلب برسد.
آنژین حمله قلبی نیست، بلکه علامت هشدار دهنده است که شما با خطر حمله قلبی مواجه هستید
آنژین اغلب به صورت یک احساس چلانده شدن یا فشار وارد آمدن در ناحیه قفسه سینه دیده می شود. بعضی افراد آن را شبیه درد و سوزش سردل (ترش کردن غذا) توصیف می کنند. درد غالبا در شانه ها، بازوها، گردن، فک تحتانی صورت یا ناحیه پشت احساس می شود.
این درد فشار دهنده و سنگین است که با فعالیت تشدید شده و با استراحت بهبود می یابد و ممکن است همراه با تهوعو استفراغ، تنگی نفس، تعریق، سبکی سر و کاهش یا افزایش فشار خون باشد.
درد مذکور معمولاً بیش از ده دقیقه طول نمی کشد و بوسیله استراحت یا با داروی نیتروگلسیرین (به شکل اسپری) برطرف می شود.
این دردها شامل گرفتگی ماهیچه ها، آسیب دنده ها در اثر ضربه و . . .است.
بیماری زونا و آبله مرغان با ایجاد بثورات پوستی بر روی قفسه سینه، باعث درد می شوند.
منبع : http://mehrmihan.ir/what-is-the-cause-of-chest-pain/
مطالب جالب دیگر
- ۹۵/۱۱/۲۷