دکتر غلامرضا انصاری معاون نظارت و بازرسی دیوان عالی کشور در گفتوگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزاناز تایید حکم اعدام بابک زنجانی متهم ردیف اول پرونده فساد نفتی در دیوان عالی خبر داد.
وی تصریح کرد: حکم اعدام مهدی شمس و حمید فلاح هروی متهمان ردیف دوم و سوم پرونده فساد نفتی نقض و به شعبه هم عرض ارجاع شد.
به گزارش خبرگزاری میزان، دی ماه سال ۹۳ بود که سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری خود با خبرنگاران از صدور قرار مجرمیت بابک زنجانی خبر داد و گفت: قرار مجرمیت بابک زنجانی ۲۰۰۰ صفحه است و باید هر صفحه مطالعه شود و زمان میبرد تا تائید شود و پرونده بسیار سنگین و شامل ۲۰۹ جلد است که با ملزومات آن هر جلد ۲۰۰ صفحه دارد.
بررسی پرونده بابک زنجانی ادامه داشت تا اینکه ۱۱ مهر ماه سال گذشته جلسات محاکمه بابک زنجانی و دو متهم دیگر پرونده فساد نفتی بر اساس کیفرخواست ۲۳۷ای به صورت علنی و به ریاست قاضی صلواتی آغاز شد و دادگاه در بیست و شش جلسه و با حضور خبرنگاران به اتهامات این سه نفر رسیدگی کرد. (برای مشاهده مشروح ۲۶ جلسه دادگاه بابک زنجانی خبر به اینجا مراجعه کنید)
در نهایت ۱۶ اسفند ماه سال گذشته حکم این پرونده صادر و بابک زنجانی متهم ردیف اول، مهدی شمس متهم ردیف دوم و حمید فلاح هروی متهم ردیف سوم پرونده فساد نفتی به اعدام،رد مال و جزای نقدی معادل یک چهارم پولشویی محکوم شدند. برای مشاهده مشروح خبر به اینجا مراجعه کنید)
این حکم ۱۶ فروردین ماه امسال در ۳۱۸ صفحه به رسول کوهپایه زاده وکیل بابک زنجانی ابلاغ و یادداشت برداری از آن آغاز شد. (برای مشاهده مشروح خبر و تصاویر ابلاغ رای بابک زنجانی به وکیلش به اینجا مراجعه کنید)
در نهایت این پرونده ۲۰ اردیبهشت به دیوان عالی رفت. (برای مشاهده مشروح خبر به اینجا مراجعه کنید)
به گزارش خبرنگار حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، ۹دی ماه سال ۹۲ بود که خبر بازداشت بابک زنجانی با نام کامل«بابک مرتضی زنجانی» در صدر اخبار رسانه های داخلی و خارجی قرار گرفت. غلامحسین محسنی اژیه،سخنگوی قوه قضاییه در همان روز و در خصوص بازداشت زنجانی،گفت: «بابک زنجانی با توجه به مسائل و اتهامات وارده در هفتههای اخیر از سوی مراجع قضایی بازداشت شد».
پس از بازداشت این فرد، بررسیها درباره دستیابی به نوع اتهامات این فرد و همچنین نحوه رسیدگی به این پرونده ادامه داشت تا اینکه مشخص شد بدهی نفتی عامل بازداشت بابک زنجانی بوده است.در خبرهای تکمیلی از سوی مسئولان قضایی و رسانهها، آمده بود که این فرد پرونده اش از سوی سازمان بازرسی کل کشور تکمیل شده است. در این پرونده برخی از اعداد قابل تامل است که به نوعی علت زمان بر و طولانی شدن پرونده نیز محسوب می شود.
*یک بابک با ۳شناسنامه
در شصت و نهمین نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه، محسنی اژیه به ۳شناسنامه در پرونده بابک زنجانی اشاره کرد. وی در این رابطه گفت: در خصوص پرونده نفتی دو اتفاق جدید رخ داده است. نکته اول اینکه مشخص شد این متهم در مقاطعی از سه شناسنامه استفاده میکرده است که این امر جرم و تخلف است. وقتی یک نفر همزمان چند شناسنامه با هویت مجعول داشته باشد و از آن استفاده کند، خود یک جرم و تخلف است و به آن رسیدگی خواهد شد.
*قرار مجرمیت۲۰۰۰ صفحهای
دی ماه سال گذشته بود که سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری خود با خبرنگاران گفت: قرار مجرمیت بابک زنجانی ۲۰۰۰ صفحه است و باید هر صفحه مطالعه شود و زمان میبرد تا تائید شود.
*متهمی که ۲۰۹جلد پرونده دارد
یکی دیگر از اعداد قابل تامل در پرونده این متهم حضور ۸وکیل در جریان رسیدگی است.۸ وکیلی که معاون اول قوه قضاییه خطاب به آنها گفت:در این میان ۴ نفر وکیل از طرف وزارت نفت و ۴ وکیل از طرف دیگر متهمان مشغول به کار هستند و باید وقت بیشتری برای مطالعه پرونده بگذارند.
اژیه همچنین به یک عدد دیگر در پرونده متهم نفتی اشاره کرد و گفت: پرونده بسیار سنگین است که شامل ۲۰۹ جلد است که با ملزومات آن هر جلد ۲۰۰ صفحه دارد.
*بدهی ۲میلیارد یورویی میلیاردر جوان /« گنج زنجانی» چقدر است؟
محسنی اژیه در بهمن ۱۳۹۲ از توقیف کلیه اموال زنجانی در داخل و خارج از ایران خبر داد که با همکاری خود زنجانی در معرفی این داراییها همراه بوده است. وی از بدهی ۹۰۰۰ میلیارد تومانی زنجانی به وزارت نفت و تصمیم قوه قضائیه برای توقیف این میزان ارزش از داراییهای زنجانی خبر داد.
در روند رسیدگی به پرونده این متهم اعداد و ارقام مختلفی در رابطه با میزان بدهی زنجانی مطرح شد. در میان گفتههای مسئولان مختلف تنها این مسئولان قضایی بودند که فارغ از هیجان رسانه ای به جریان پرونده رسیدگی کرده و از اعلام اعداد و ارقام متعدد خود داری کردند.
یوسفیان ملا،عضو ناظر مجلس در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در گفت و گویی با یکی از رسانه های وابسته به دانشگاه آزاد، مجموع بدهیهای زنجانی را ۹ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.
در بازار داغ نقل قول ها در رابطه با بدهی های زنجانی،مسعود میرکاظمی ،رئیس سابق کمیسیون انرژی مجلس بدهی بابک زنجانی را دو میلیارد ۸۰۰ میلیون دلار،محمدعلی پورمختار؛ رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس این رقم را دو میلیارد و ۶۰۰ میلیون یورویی اعلام کرد.
مصطفی افضلیفرد؛ سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس هم در سال گذشته اعلام کرد:مبلغ بدهی بانک زنجانی دو میلیارد و ۶۰ میلیون یورو بود که باید به حساب وزارت نفت واریز میشد.
اسحاق جهانگیری؛ معاون اول رئیس جمهوری هم در این رابطه گفته بود: حجم بزرگی از پولهای دولت در اختیار او (بابک زنجانی) بود؛ بیش از دو میلیارد یورو یا هشت هزار میلیارد تومان پول دولت و مردم در حساب اوست.
حجت الاسلام پورمحمدی هم در این خصوص اظهار نظر کرده بود: تا کنون هشت هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بدهی ایشان (بابک زنجانی) به وزارت نفت است.
همه این رقم ها در حالی مطرح شد که بابک زنجانی رقم اعلام شده مبنی بر بدهی بیش از دو میلیارد دلاریش به وزارت نفت را رد کرده و مدعی است بدهیش به این وزارتخانه یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورو بیشتر نیست. ادعایی که زنجانی در طی جلسات برگزاری دادگاه باید آن را شفاف سازی کند.
بابک زنجانی، صداقت لازم را ندارد
«بابک زنجانی، صداقت لازم را ندارد» جمله ای که بارها و بارها از سوی سخنگوی قوه قضائیه و به نقل از بازپرس های این پرونده تکرار شده است. عدم صداقت و همکاری متهم در روند قضایی رسیدگی باعث شد پرونده ابعاد پیچیده تری رابه خود بگیرد.در همین زمینه، دادستان کل کشور در روز ۱۲ اسفند سال ۹۲ با بیان اینکه بابک زنجانی صداقت ندارد از اعزام هیأتی به کشور مالزی برای بررسی اموال وی خبر داد.
سخنگوی قوه قضاییه در خصوص اموال زنجانی در خارج از کشور،گفت: او مدعی شده بود در اندونزی بانکی وجود دارد که بخشی از اموال وی در این بانک نگهداری میشود اما هیأت ایرانی پس از سفر به این کشور و تحقیق وبررسی در این بانک در اندونزی، دریافت که این ادعا صحت ندارد. همچنین دادستان تهران هیأتی کارشناسی را تعیین کرده تا اموال منقول و غیر منقول متهم را شناسایی و پس از شناسایی اقدام به قیمتگذاری آنها کنند.
حجت السلام و السلمین محسنی اژیه گفت: با این حال متهم گفته است که میخواهد بدهیاش را بپردازد اما به دلیل نداشتن صداقت هنوز این موضوع هم به نتیجه نرسیده است.
توهم بلوکه شدن ۲ میلیارد یورو در بانک های خارجی
محمدعلی پورمختار، رئیس «کمیسیون اصل ۹۰» مجلس ۲۰ فرودین سال گذشته با ابراز نگرانی از بدهی های زنجانی اعلام کرد: «با وجود شناسایی برخی دارایی و اموال بابک زنجانی در خارج از کشور باز هم چندان نمیشود به تسویه بدهیهای او به وزارت نفت خوشبین بود.» حسین دهدشتی، عضو کمیته ویژه پیگیری پرونده بابک زنجانی در مجلس هم چند روز قبل از صحبت های پورمختار از اعزام تیمهای بررسی قوهقضاییه به کشورهای مالزی، ترکیه و تاجیکستان خبر داد. اما حالا گفتههای پورمختار نشان از آن دارد که علاوه بر قاصدان قوهقضاییه، برخی نیروهای «غیرقضایی» نیز برای فعالیتهای تکمیلی به خارج از کشور اعزام شدهاند. دهدشتی همان سال گذشته تاکید کرده بود: «نباید به درآمد و ثروت مالی زنجانی در خارج از کشور زیاد دلخوش بود.
محمدعلی پورمختار، رییس «کمیسیون اصل ۹۰» مجلس در همین زمینه میگوید: «اطلاعاتی که به دست ما رسیده، درباره وجوهی است که بابک زنجانی مدعی بوده که بلوکه شده است. منظورم همان دو میلیارد یورویی است که همیشه از آن حرف میزد و دلایل عدم ورود آن به کشور را بلوکهشدن پول بهخاطر تحریمها مطرح کرده بود. اما حالا خبر رسیده که اصلا بلوکهشدنی در کار نیست.
نقدینگی زنجانی در بانکهای خارجی اثبات نشده است/ ایران به مالزی باج دهد
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژیه در هفتادمین نشست خبری خود با خبرنگاران در مورد رفع تحریم بابک زنجانی از سوی دولت انگلیس گفت: موجودی و نقدینگی که وی ادعا می کرد در تاجیکستان و مالزی دارد هنوز اثبات نشده ضمن اینکه وی مدعی بود مقداری ارز در خارج از کشور یا در فلان بانک اروپایی دارد که آنهم اثبات نشده است.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژیه تصریح کرد: البته وی مقدار ناچیزی پول در این بانک ها داشته است ضمن اینکه وی یکسری اموال غیر منقول مثل سهام شرکت ها را در برخی کشورهای همسایه دارد که مورد شناسایی قرار گرفته است.
نگرانی برای بدهی های میلیاردر جوان/ دست دولتی ها و دامان یک متهم!
به گفته یوسفیان ملا یکی از نمایندگان ناظر قوه مقننه درستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی با بیان اینکه کشورهایی که زنجانی در آنها حساب داشته٬ به این ثروت نفتی ایران چشم طمع دارند،گفت: مثلا در مالزی پیشنهاد دادند حاضریم بخشی از پولهای زنجانی را به ایران بدهیم٬ به شرطی که مبلغی هم به ما بدهید. در واقع باج میخواهند تا پول ایران را به ایران پس بدهند.
امیرعباس سلطانی، عضو کمیته پیگیری پرونده بانک زنجانی روز شنبه هفته جاری در گفت و گو با یکی از خبرگزاری ها اعلام کرده بود: این متهم شش گروه وکیل خبره دارد که میکوشند او را از زندان آزاد کنند.
در یک سال اخیر نام کشورهای ترکیه، مالزی و تاجیکستان در پرونده بابک زنجانی به چشم می خورد اما عضو کمیته پیگیری پرونده زنجانی چند روز پیش گفت: این متهم شش گروه وکیل خبره دارد که میکوشند او را از زندان آزاد کنند. زنجانی اگر قصد پرداخت بدهیهایش را داشت تاکنون پرداخت کرده بود چون بر اساس نوار ضبط شدهای که از این فرد در کمیسیون موجود است ۲۵ میلیارد یورو در بانکهای ژاپن پس انداز کرده است.
منبع : http://mehrmihan.ir/the-death-sentence-was-confirmed-zanjani/
مطالب جالب دیگر