انواع دسر شب یلدا

لدا یکی از خاطره انگیر ترین شبهای ایرانیان است و بانوان ایرانی با درست کردن دسر های مخصوص این شب به سفره های خود رنگ و بوی یلدایی می دهند در این قسمت از ایران بانو ما برا ی شما بانوان ایرانی تعدادی از دسرهای شب یلدا را قرار داده ایم برای خواندن آموزش درست کردن این دسر ها روی نام یا عکس دسر مورد نظر کلیک کنید
باسلوق شب یلدا
ﺍﯾﻦﭘﺮﻭﺳﻪ ﺣﺪﻭﺩ ﯾﮏ ﺳﺎﻋﺖ ﻭ ﻧﯿﻢ ﻃﻮﻝ ﻣﯿﮑﺸﻪ ﭘﺲﺣﻮﺻﻠﻪ ﺑﻪ ﺧﺮﺝ ﺑﺪﯾﻦ ﻭ ﺷﻌﻠﻪ ﺭﻭ ﺯﯾﺎﺩ ﻧﮑﻨﯿﺪ ﭼﻮﻥ ﺩﺭ ﺍﻭﻥ ﺻﻮﺭﺕ ﺑﻮﯼ ﺧﺎﻣﯽ ﻧﺸﺎﺳﺘﻪ ﮔﺮﻓﺘﻪﻧﻤﯿﺸﻪ.ﻧﯿﻢ ﺳﺎﻋﺖ ﺍﻭﻝ ﺧﯿﻠﯽ
ﺍﺣﺘﯿﺎﺝ ﺑﻪ ﻫﻢ ﺯﺩﻥﻧﺪﺍﺭﻩ ﻭﻟﯽ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﻧﯿﻢ ﺳﺎﻋﺖ ﻣﺘﻮﺟﻪ ﻣﯿﺸﯿﻦ ﮐﻪﻧﺸﺎﺳﺘﻪ ﺷﺮﻭﻉ ﺑﻪ ﻏﻠﯿﻆ ﺷﺪﻥ ﻣﯿﮑﻨﻪ ﭘﺲ ﺩﯾﮕﻪ ﺍﺯﺑﺎﻻﯼ ﺳﺮﺵ ﺗﮑﻮﻥ ﻧﺨﻮﺭﯾﻦ ﻭ ﻣﺮﺗﺐ ﻫﻢ ﺑﺰﻧﯿﺪ .ﺍﯾﻦﮐﺎﺭ ﺭﻭ
ﺍﺩﺍﻣﻪ ﺑﺪﯾﻦ ﺗﺎ ﻧﺸﺎﺳﺘﻪ ﮐﺎﻣﻼ ﻏﻠﯿﻆ ﺑﺸﻪ. ﺩﺭﺍﯾﻦ ﻣﺮﺣﻠﻪ ﺣﺪﻭﺩ ۲۰ ﺗﺎ ۲۵ ﮔﺮﻡ ﮐﺮﻩ ﻭ ﮐﻤﯽ ﻭﺍﻧﯿﻞﺍﺿﺎﻓﻪ ﮐﻨﯿﺪ ﻭ ﺑﻪ ﻫﻢ ﺯﺩﻥ ﺍﺩﺍﻣﻪ ﺑﺪﯾﻦ ﺗﺎ ﻣﻮﺍﺩﺗﻮﻥ ﺍﻭﻧﻘﺪﺭ ﻏﻠﯿﻆ ﺑﺸﻪ
ﮐﻪ ﻣﺜﻞ ﺣﻠﻮﺍ ﺍﺯ ﻇﺮﻑ ﺟﺪﺍ ﺑﺸﻪﻭ ﺍﺻﻼ ﭼﺴﺒﻨﺪﮔﯽ ﺑﻪ ﻇﺮﻑ ﻧﺪﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻪ. ﻣﻮﺍﺩﺗﻮﻧﻮ ﺳﻪ ﻗﺴﻤﺖ ﻧﺎ ﻣﺴﺎﻭﯼ ﺗﻘﺴﯿﻢ ﮐﻨﯿﺪ. ﺑﻪ ﻗﺴﻤﺖﺑﺰﺭﮔﺘﺮ ﺭﻧﮓ ﻗﺮﻣﺰ. ﺑﻪ ﻗﺴﻤﺖ ﻣﺘﻮﺳﻂ ﺭﻧﮓ ﺳﺒﺰ ﻭ ﺑﻪ ﻗﺴﻤﺖ ﮐﻮﭼﮑﺘﺮ ﺭﻧﮕﯽ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﻧﮑﻨﯿﺪ.ﺣﺎﻻ ﺭﻭﯼﻣﯿﺰ ﮐﺎﺭﺗﻮﻥ ﺳﻠﻔﻮﻥ ﯾﺎ ﻓﻮﯾﻞ ﺑﺎﺯ ﮐﻨﯿﺪ ﻭ ﺭﻭﺵ ﺭﻭ ﭘﺮﺍﺯ ﭘﻮﺩﺭ ﻧﺎﺭﮔﯿﻞ ﮐﻨﯿﺪ. ﻗﺴﻤﺖ ﺳﺒﺰ ﺭﻭ ﺑﺰﺍﺭﯾﺪﺭﻭﭘﻮﺩﺭﺍ ﻭ ﺑﺎ ﺩﺳﺖ ﯾﺎ ﻭﺭﺩﻧﻪ ﮐﻪ ﺣﺘﻤﺎ ﭼﺮﺏ ﮐﺮﺩﯾﻦ ﺑﻪ ﻗﻄﺮ ﯾﮏ ﻭ ﻧﯿﻢ ﺳﺎﻧﺖ ﺑﺎﺯﺵﮐﻨﯿﺪ.ﻣﻮﺍﺩ ﺳﻔﯿﺪ ﺭﻭﻫﻢ ﺟﺪﺍ ﮔﺎﻧﻪ ﺑﻪ ﻗﻄﺮ ﻧﯿﻢ ﺳﺎﻧﺖ ﺭﻭﯼ ﭘﻮﺩﺭ ﻧﺎﺭﮔﯿﻞﺑﺎﺯ ﮐﻨﯿﺪ ﻭ ﺭﻭﯼ ﻗﺴﻤﺖ ﺳﺒﺰ ﻗﺮﺍﺭﺵ ﺑﺪﯾﻦ. ﻗﺴﻤﺖﻗﺮﻣﺰ ﺭﻭ ﻫﻢ ﻟﻮﻟﻪ ﮐﻨﯿﺪ ﺑﻪ ﻗﻄﺮ ﺗﻘﺮﯾﺒﺎ ۴ ﺍﻟﯽ ۵ﺳﺎﻧﺖ ﻭ ﺑﺰﺍﺭﯾﺪ ﻭﺳﻂ ﻣﻮﺍﺩ ﺻﺎﻑ ﺷﺪﻩ ﻭ ﺩﻭ ﻃﺮﻑﻣﻮﺍﺩ ﺯﯾﺮﯼ ﺭﻭ ﺑﯿﺎﺭﯾﺪ ﺭﻭﺵ ﺗﺎ ﺑﻪﺻﻮﺭﺕ ﻟﻮﻟﻪﺑﺸﻪ .ﺣﺎﻻ ﻓﻮﯾﻞ ﺭﻭ ﺑﭙﯿﭽﯿﻦ ﺩﻭﺭﺵ ﻭ ﺑﺰﺍﺭﯾﻨﺶ ﺗﻮ ﯾﺨﭽﺎﻝ ﺗﺎ ﯾﮏ ﺳﺎﻋﺖﺑﻤﻮﻧﻪ. ﺑﻌﺪ ﺩﺭﺵ ﺑﯿﺎﺭﯾﻦ ﻭ ﺑﺎﭼﺎﻗﻮﯼ ﺗﯿﺰ ﺍﻏﺸﺘﻪ ﺑﻪ ﺭﻭﻏﻦ ﺑﺮﺵ ﺑﺰﻧﯿﺪ ﻭ ﻫﺮ ﺑﺮﺵﺩﺍﯾﺮﻩ ﺍﯼ ﺭﻭ ﺑﻪ ﺩﻭ ﻧﯿﻢ ﺩﺍﯾﺮﻩ ﺑﺮﺵ ﺑﺰﻧﯿﺪ ﻭ ﺭﻭﺷﻮﺑﺎ ﺷﮑﻼﺕ ﭼﯿﭙﺴﯽ ﺭﯾﺰ ﯾﺎ ﺷﮑﻼﺕ ﺍﺏ ﺷﺪﻩ ﻣﺜﻞ ﺗﺨﻤﻪ ﻫندونه تزیین کنید
دسر ساده و شیک یلدایی
دسر پاناکوتا با ژله انار
خامه صبحانه ۴۰۰ گرم .
شیر ۱ لیوان .
پودر ژلاتین ۲ قاشق غذاخوری .
عسل ۲ قاشق غذاخوری
ژله انار ۲ بسته .
آب جوش ۲ لیوان .
دانه های انار ۱ لیوان .
چوب دارچین ۱ تکه کوچک
طرز تهیه :
پودر زلاتین را داخل شیر بریزید و کناری قرار دهید تا زلاتین داخل شیر حل شود ( مخلوط نکنید ).
خامه و عسل را داخل کاسه ای بریزید و روی بخار آب قرار دهید ، خامه را هم بزنید تا بپزد ، چوب دارچین را نیز اضافه کنید ، وقتی خامه داغ شد و احساس کردید ممکن است به جوش بیاید باید مخلوط شیر و ژلاتین را اضافه کنید ، سریع مواد را مخلوط نمایید و از روی حرارت بخار بردارید ( دقت کنید خامه نجوشد ، در اخر کار چوب دارچین را خارج کنید ).
لیوان های دسر را بصورت کج داخل قالب های کاپ کیک قرار دهید ( میتوانید از هر وسیله دیگری برای کج قرار دادن لیوان ها استفاده کنید ) ؛ پاناکوتا را تا نیمه داخل لیوان ها بریزید و داخل یخچال قرار دهید تا بسته شود.
برای تهیه ژله ابتدا ۲ بسته پودر ژله انار را در ۲ لیوان آب جوش حل کنید ، هم بزنید تا مایع شفاف شود سپس ۲ لیوان آب سرد به ان اضافه نمایید ، لیوان های پاناکوتا که بسته شده اند را از یخچال خارج کنید و به آرامی ژله انار را روی آنها بریزید ، چند دانه انار داخل هر لیوان بریزید سپس داخل یخچال قرار دهید تا کاملا بسته و سرد شوند.
پس از اینکه دسر آماده شد از یخچال خارج کنید ، روی هر لیوان چند دانه انار برای تزئین قرار دهید و سرو کنید.
نکته ها : در صورتی که میخواهید ژله انار سفت تری داشته باشید میتوانید برای حل کردن ۲ بسته ژله فقط از ۲ لیوان آب جوش استفاده کنید ، همچنین میتوانید بجای عسل از همان مقدار شکر استفاده کنید.
مواد لازم
- خامه صبحانه ۴۰۰ گرم
- شیر ۱ لیوان
- پودر ژلاتین ۲ قاشق غذاخوری
- عسل ۲ قاشق غذاخوری
- ژله انار ۲ بسته
- آب جوش ۲ لیوان
- دانه های انار ۱ لیوان
- چوب دارچین ۱ تکه کوچک
پاناکوتا با ژله انار
طرز تهیه : پودر ژلاتین را داخل شیر بریزید و کناری قرار دهید تا ژلاتین داخل شیر حل شود ( مخلوط نکنید ).
خامه و عسل را داخل کاسه ای بریزید و روی بخار آب قرار دهید ، خامه را هم بزنید تا بپزد ، چوب دارچین را نیز اضافه کنید ، وقتی خامه داغ شد و احساس کردید ممکن است به جوش بیاید باید مخلوط شیر و ژلاتین را اضافه کنید ، سریع مواد را مخلوط نمایید و از روی حرارت بخار بردارید ( دقت کنید خامه نجوشد ، در اخر کار چوب دارچین را خارج کنید ).
لیوان های دسر را بصورت کج داخل قالب های کاپ کیک قرار دهید ( میتوانید از هر وسیله دیگری برای کج قرار دادن لیوان ها استفاده کنید ) ؛ پاناکوتا را تا نیمه داخل لیوان ها بریزید و داخل یخچال قرار دهید تا بسته شود.
برای تهیه ژله ابتدا ۲ بسته پودر ژله انار را در ۲ لیوان آب جوش حل کنید ، هم بزنید تا مایع شفاف شود سپس ۲ لیوان آب سرد به آن اضافه نمایید ، لیوان های پاناکوتا که بسته شده اند را از یخچال خارج کنید و به آرامی ژله انار را روی آنها بریزید ، چند دانه انار داخل هر لیوان بریزید سپس داخل یخچال قرار دهید تا کاملا بسته و سرد شوند.
پس از اینکه دسر آماده شد از یخچال خارج کنید ، روی هر لیوان چند دانه انار برای تزئین قرار دهید و سرو کنید.
نکته ها : در صورتی که میخواهید ژله انار سفت تری داشته باشید میتوانید برای حل کردن ۲ بسته ژله فقط از ۲ لیوان آب جوش استفاده کنید ، همچنین میتوانید بجای عسل از همان مقدار شکر استفاده کنید.
منبع : http://mehrmihan.ir/dessert-for-yalda/
مطالب جالب دیگر
- ۹۵/۱۲/۰۸