تاثیر معدل در آزمون کارشناسی ارشد
معدل دوره کارشناسی در آزمون کارشناسی ارشد ۲۰ درصد تاثیر دارد.
که این معدل برای فارغ التحصیلان معدل کل و برای دانشجویان سال آخر معدل کل تا ۳۱ شهریور ماه همان سال (به عنوان مثال برای آزمون امسال تا ۳۱ شهریور ۹۱) می باشد.
تاثیر معدل برای دانشگاههای محل تحصیل کارشناسی متفاوت است، به این معنا که هر دانشگاهی برای خود ضریبی دارد.
به عنوان مثال ممکن است ضریب تاثیر معدل دانشگاه صنعتی امیرکبیر ۱٫۰۸ و دانشگاه صنعتی خواجه نصیر ۱٫۰۶ و دانشگاه آزاد اسلامی ۱٫۰۲ باشد.(این اعداد فقط برای مثال هستند)
تا اینجا تاثیر معدل از جهت کمی بود. و منظور از معدل موثر نیز همین است.
اما از لحاظ کیفی تاثیر معدل از دو جنبه بررسی می شود:
۱- معدل برای رتبه های نه چندان خوب، خیلی موثر نبوده ولی برای رتبه های خوب که رقابت نزدیک است تاثیرگذار و سرنوشت ساز خواهد بود.
۲-معدل های بالاتر از ۱۶٫۵ تاثیر مثبت قابل ملاحظه ای دارند، معدل های در حدود ۱۴٫۵ تا ۱۶٫۵ تاثیر چندان زیادی ندارند(صاحبان این معدل ها از اثر مثبت دسته قبلی محرومند) و در نهایت معدل های زیر ۱۴٫۵ تاثیر منفی زیادی دارند.
میزان و چگونگی تاثیر معدل در کنکور ارشد
چگونگی تاثیر معدل کارشناسی در کنکور کارشناسی ارشد
بر اساس مصوبه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، معدل مقطع کارشناسی با یک سازوکاری خاص در کنکور ارشد ۲۰% تاثیرگذار است.
بر این اساس رتبه بندی بر اساس تراز داوطلبان شرکت کننده تو آزمون وروی کارشناسی تمام رشته ها، از ۸۰% نمره کتبی آزمون و ۲۰% نمره معدل مقطع کارشناسی تشکیل میشود.
شاید این سوال به ذهن برسد که معدل معیار ترازشده ای نیست و از یک دانشگاه به دانشگاه دیگه کیفیت و سطح آموزشی متفاوت هست و شیوه های نمره دهی فرق داره؟
براین اساس برای اینکه یک ترازبندی مقدماتی در نمرات معدل داوطلبها انجام شود، یک معدلی به نام “معدل موثر” در کارنامه هم وجود داره که بر اساس دانشگاه مقطع کارشناسی و ضریبی که به معدل اصلی داوطلب میخوره به وجود میآید.
هر دانشگاهی ضریب خاص خودش رو داره. مثلا فرض کنید دانشگاههای تهران و پلی تکنیک ۱٫۰۸ هست و دانشگاه خواجه نصیر ۱٫۰۵ هست و دانشگاه آزاد و پیام نور و … ضریب ۱٫۰۰۵ هستند.
یعنی اگر یک معدل واقعی ۱۵ را در نظر بگیرید برای فارغ التحصیل شریف معدل موثرش حدود ۱۶، خواجه نصیر ۱۵٫۵ و برای دانشجوی دانشگاه آزاد و پیام نور و غیرانتفاعی حدود ۱۵٫۰۵ خواهد بود…
شدت تاثیرگذاری این معدل موثر اگر نمره امتحان داوطلب خوب باشد خیلی زیاد نیست و این طور نیست که مثلا یک داوطلب با معدل ۱۳، رتبه ۲۰ خودش رو با ۱۰۰ عوض کنه، معدل پایین ۱۳ نهایتا رتبه داوطلب را از ۲۰ به ۲۷ تغییر میده. پس اگر معدل بالایی دارید که خوب چه بهتر قطعا روی رتبه تون تاثیر مثبت دارد (ولو کم) اگر معدل پایینی دارید اصلا نگران نباشید چون شدت تاثیر گزاری اش خیلی زیاد نیست.
منبع: http://mehrmihan.ir/the-average-grade-in-the-exams-ma/
مطالب جالب دیگر
- ۹۶/۰۱/۱۴